Saturday, March 19, 2011

nama dan interview.

hye pipolss !! lame seyh tak update.. aku bukannya ape. takde idea nak post ape plus aku baru balek dari kampung. teeheee~ *bab kampung tuh nanti aku update*

Masa on the way kitorang nak balik kampung, handphone aku yang handsome ni menjerit jerit la kan. sekali tengok skrin die tulis "WITHELD". automatically i knew that it was from my university. aku pun angkat la dengan machonya. Aku dah agak dah it's about the interview for the medicine school. oh laa suara abang yang called aku tuh sangat la macho ! bwahahahaha =)) GEDIK la kau minah !


aku sangat2 la benci interview. SEBAB aku punye la dah pikir elok elok nak cakap ape sume. sekali bile depan interviewer..PAPPP!!~ my mind's blank. TOTALLY blank la wehhh. Damn it !~  Aku ingat dulu mase interview for JPA dulu. Kene arh speaking2 kan. Boleh pulak dan2 je aku lupe katil in English tu ape. tak ke ngeng namenye. Yang interviewers tu pulak pandang je aku mase aku dok stuck nak cari the correct words. lagi arh menggelabah siput aku. kalau kanak2 tadika mesti dah dapat jawab dowh. KATIL is BED la weh ! dayummm~!!

Aku kena interview hari isnin. Lepas tu hari selasa kena datang balik U aku sebab JPA yang terchenta nak jumpe. oh laa...haritu kena datang U sebab nak amek result. Lepas tu kena datang balik untuk hantar application form. Lepas tu untuk ambil interview letter. walaweyhhhhh~ =S  membazir duit minyak kereta nak ulang alik dari rumah aku ke cheras. Sejam wehhh nak sampai ! dengan tol lagi. Tauke minyak pun bankrupt dowh hari-hari camni.

sungguh la aku depressed ! =.="


oh oh oh !! cakap pasal interview aku teringat la dulu masa interview untuk JPA. kitorang kene interview in group. so before masuk dalam discussion room tu kitorang introduce la ourself to the members of my group.
  
And bile part aku;

Me : hye, my name is .........*terpaksa dirahsiakan atas sebab-sebab keselamatan negara.bwahahahaha* You guys can call me amal. *sengih*

A :ehhh,why amal ? sounds weird la because amal is for man kan ? I call u lina la.

Me : eh no no. I only accept amal. *kerek kan aku*   *aku dah senyum nak taknak time ni*

B : then if lin can ar ?

Me : errrr,thanks but no thanks. Lin sounds too polite la for me.

And this is lasted for about a few minutes. Lepas aku menangkis segala serangan2 aku pun menang ! muahahahaha =)) 


Bagi sape2 yang kenal dengan aku mesti akan gelak guling2 sampai esok kalau tau ade orang nak panggil aku lin or lina. aiyark~~ bagi aku la kan, lin or lina tuh untuk wanita2 yang lemah lembut dan sopan santun. tuh bagi aku la kan. Of course aku suke name tuh. TAPI bile aku tilik2 balik aku nih.. hah! jauh panggang dari api. Aku tak sopan dan aku tak lemah lembut. like seriously wehh~ Sifat2 WANITA MELAYU TERAKHIR is not in my traits la wehh. tapi aku still WANITA oke ?! =DDD

Lagipun panggil amal coolioo apeee ??! heh~



Footnote: Entry ini takde motif. Just wanna share the experience of mine. Siape2 yang rase entry ni boring ;



I'M SORRY ! =)
Eh eh eh, comel macam aku ! =p



May Allah bless,
Live your life to the max !!
Do pray for my interview =@
Embrace your awesomeness !!
xoxo~

6 comments:

FarahYani said...

korang speaking eh time interivew jpa dlu? waahh..
farah kena ckp bm dowh.. dlu org ckp time interveiew kena cakap english, so prepare english lah.. tetiba dia tnya dalam melayu.. pas2 bila frh ckp english, interviewer tu ckp, "boleh tak cakap melayu?" i was like erkkk.. malu2.. ><

FarahYani said...

oh yeah.. gudluck lina! :))

amal said...

yape !!! kene speaking dowhhh. tapi the other group in malay dowhhh.. oh laaa,not fair ! thanks yani ! gudluck to you too !!! =DD

cik kia said...

gooodluckkkk amallll :) you can do it !!

amal said...

thanks cik kia ! =)

aisyahrosli said...

wakakkakaka..
LIN!!!! agagagagagg!
sungguh la tak sesuai dengan kau!
hahahahaha.
neways, good luck LIN! ;p
comel plak aku tengok gambar kucing yang first tuh. Debab. gebu. haha.
kau try ah buat kucing kau camtu pastu ambik gambar. LOL