Sunday, June 26, 2011

no MOOD !

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! Now I'm at space . Bestt but I miss home already :S

Banyakkkkkkkkkk benda aku nak cerita buttt..bile nak start type je tetibe otak jadi blank. Damn it -.-" Dah lar dengan internet bengong nye. Nak upload gamba pun takboleh. Come on la weh :@

Nanti kalau aku rajin aku cerita la ape yang aku buat dekat space yang boring ni. Heh~

Sumpah stuck weh. Aku buat entry ni pun banyak kali backspace -.-" Nampak sangat otak dah malas nak pikir kan. Anddddd tomorrow aku start orientation. Pffttttt~ And orientation tu semuaaaa TALK. another pffffttt please for me. Kalau games takpe la jugak. Huh~

Btw I miss nemo and buchok. And upin. And perang. And mimie. Errr, and semua kucing la :'(

Goodnyte nemo :'(

Buchok <3

Till then pipols,
xoxo <3

Saturday, June 25, 2011

opening and closing a chapter (:

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum ,

Hey pipols ! Today is the last day I'm at home :'( nak kene peluk my bantal busuk puas2 ni. Lepas ni susah dah nak balik. Will miss my katil, my catsssssssssss and not to forget my dearest family ! Oh rindu nak kene leter ngn mama and papa jugak :)

Aku dah cuti for about ermmm.. five months la kot. But I dont know where the hell is the 5 months gone man ! Time flew very very fast. Kalah G6 ! :@ Masa time cuti lama2 tu dok bising2 bile nak masuk study. Ni bile dah nak masuk U bising2 pulak nak cuti lama lagi. Betul lar human will never satisfied with their life and what they got. Especially aku la kan :S

Oh tadi aku siram2 pokok,doing the house chores and sapu porch for the last times. HAHAHAHA. Bile fikir buat bende2 tu sume untuk last time mule la aku buat elok2,sapu pun bersih2. Tiptop wa cakap lu ><

So now I'm officially closing the leasure-ing and relax-ing chapter and opening a hectic and busy chapter in my life. :') Gonna miss all the moments where me and all my friends and my family that we're treasured together. Oh for surely we've become more strongly bonded (: I think masa cuti A-level ni la a lot of things I've learned. Seriously. Like aku dah reti nak gosok baju kemeja lelaki. Bhahahahah :DDD Giler noob kan aku -.-"

So hello new chapter. 

Gonna miss these all. And them as well (:

LOVELETTER : Barang aku nak bawak space banyak gile dey. Taktahu macam mana nak angkut dah :S Tu pun ade yang aku tinggal2 lagi katrumah -.-

Till then pipols,
Enjoy your life while you can !
Loadsssss of <3

Monday, June 20, 2011

papa :')

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! This post is actually dedicated to my pa <3


Sorry sebab selalu susahkan papa. I know I am not a good daughter to you pa. Kaklong takpernah buat  pape yang boleh papa banggekan. Selalu susahkan hati papa yela kott :'(

Kalau kaklong mintak pape, mesti mule2 je papa bising. Dalam bising2 papa tu mesti papa bagi ape yang kaklong nak kan :') And even ape yang kaklong mintak kadang2 mengarut,merepek,takmasuk akal pun still papa bagi kan.

Kaklong tau papa mesti taktau pasal blog kaklong ni. Sebab tu kaklong buat entry ni sebab kaklong malu nak cakap depan2. Hehehehehe~ Aku memang pemalu okeyyyyy :ppp

Even kaklong takpernah cakap kaklong sayang papa, kaklong harap papa tahu yang kaklong sayang papa sangat2. You are my FIRST HERO and WILL ALWAYS BE MY HERO (:

I promise that one day when you'll say my name in front of your friends and family, you'll be proud. I promise ! 

Till then pipols,
Mata aku tetibe masuk habuk pulak, heeeeee~

Saturday, June 18, 2011

One more week :S

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! Giler lama tak beragak kan aku tak hupdate blog. Tapi tapi tapi,kalau aku dah lama tak hupdate pun bukannye ade effect sangat pun kott :S

Btw, next week aku dah nak move in to space ! Ohamjayyyy,sumpah macam2 aku rasa kott sekarang. Taksabar,seronok,sedih,semua ade macam rojak buah yang dicampur dengan kuahnye. Okey,cut that crap !

Well, aku seronok sebab taksabar nak jumpe kawan2 aku even taksemua aku dapat jumpe macam A-level dulu.. Sobsobsob :'(  Boleh buat perangai nak keluar malam2 lagi kannn..bwahahahahah !!

Sile kaitkan gambar ini ,

Tapi bayangkan warna kereta ni warna hitam, not grey.

dengan gambar tiang lampu dekat Putrajaya ni

I love you lampu putrajaya !:')

Oke sekian~ Kalau yang paham paham la. Kalau tak paham takpayah pahamkan :D

Aku sedih  sebab takboleh dah nak tengok cerita2 yang aku layan katrumah. Contohnya FAIRLY LEGAL ! huwarghhhhh,bapak tensi kott. Dah lar Justin giler hensem sehhh XD


Comel giler diorang dalam cerita ni :')

Nasib baik kawan aku, Thessa ade cerita ni. Boleh aku copy dari die and layan movie ni sampai lebam time orentation week nanti. YEAHHHHHH !!!! :DDD

ANDDDDDDDDDD yang paling penting sebab aku sedih nak tinggalkan rumah of course la sebab kena bangun awal pergi kelas kann ? Heh~ I hate morning class. pffffttt~ So sekarang kalau ade masa kat rumah aku akan tidur  je. Kene la enjoy every moment at home with sleeping while you can kan ? Nanti dah masuk U takde maknenye.

Sebab aku cowak and berdebar-debar mestila sebab takut nak masuk degree dey. Kena bukak buku balik. Kalau buku tu macam novel takpela jugak, ini macam baca hikayat sejarah melayu je kott :S

Oh btw tadi aku dah letak dah separuh barang aku kat space. Actually not separuh, baru suku je aku rasa. Takmasuk lagi khazanah2 untuk katil aku :S  Suku-suku je pun penuh jugak kereta papa tadi ngn my luggage je. Mama siap cakap, " Ni memang tekad nak lari dari rumah ke nih? " Aku pun sengih jela sebab paham die tengah perli sebenarnye kann~

Oh till then pipols,
Nanti kalau aku rajin aku update lagi oke ?!
Loadssssssss of <3

Monday, June 13, 2011

it is sad man !

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! Bapak lama lar tak update blog. Orang busy la katekan. LOL~

Aku sebenarnye nak update pasal bende lain tapi sebab ade bende lain yang aku rasa macam lagi penting so aku hold on the story first.

Sebenarnye cheq nak habaq yang kawan cheq nak pindah uni lain. uwaaaaa T.T

Sepatutnye there were 6 of us yang akan duduk satu rumah. But then because kawan aku dapat UIA tinggal la 5 orang . wuwuwuwuwuw~

Dah la lagi sorang yang ajar aku bahasa jerman pun pindah gi USM. =(  

Habis la populasi orang2 pandai kat U aku dah semua nak pindah U :S

And populasi student melayu batch aku kat U aku less than 20 la sekarang. How cool is that. Heh~

To AisyahRosli and HarinaHorsi ; Hoi takyah la tuka dowhhh . Kalau korang pindah aku nak jaguar ! LOL

JAGUAR yang ni ! ><

Monday, June 6, 2011

Date dengan med student ? O.o

Bismillahirahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! Tadi aku tengah meninjau2 status kawan2 aku kat facebook sekali aku ternampak die post pasal "how to date a med student". And yeah entry ni aku copy paste je sebab aku rasa macam lawak la pulak point2 die. Sharing is caring kann ? :p

Macam ni la kott gamaknye kalau nak date ngn med student. O.o

1. Don't expect to see them. Ever.

2. Accept the fact they will have many affairs. With their books.

3. Learn to hide your “ew, gross” reactions when they tell you all the stuff you never wanted to know about your bodily functions.

4. Support them when they come home after each test, upset because they failed—and gently remind them after they get their well above passing grade how unnecessary the “I’m going to fail out of medical school and never become an MD” dramatics are.

5. Each week they will have a new illness. Some will be extremely rare, others will be more mundane. Doesn’t matter. They will be certain they have it (no second opinions necessary.) Med school can, and will, turn even the sanest into a hypochondriac. Date them for long enough, and you’ll become one too.

6. There will be weeks you'll forget you even have a boyfriend—friends will ask how he is and you'll say, “What? Who? Oh....right. He's well...I think.”

7. They'll make you hyper-aware that germs are everywhere and on everything. Even though you used to walk into your home with your shoes on, and sit on your bed in the same clothes you just wore while riding the subway, or sat on a public bench in, you'll become far too disgusted to ever do it again. Believe me, it's going to get'll watch yourself transform into the anal retentive person you swore you'd never become. And when you witness others perform these same acts that, before you began dating your med student, you spent your entire life doing too, you'll wince and wonder, “Ew! How can they do that? Don't they know how many germs and bacteria they're spreading??!”
8. Romantic date = Chinese take-out in front of the TV on their 10 minute study break.
9. A vacation together consists of a trip down the street to Walgreens for new highlighters and printer paper.
10. Their study habits will make you feel like a complete slacker. For them, hitting the books 8-to-10 hours a day is not uncommon, nor difficult. You'll wonder how you ever managed to pass school on your meager one hour of studying per night.

11. They're expected to know everything. Everything! The name of the 8 billion-lettered, German sounding cell that lives in the depths of your inner ear, the technical term for the “no one's ever heard of this disease” disease that exists only on one foot of the Southern tip of the African continent. But ask them if your knee is swollen, or what you should do to tame your mucous-filled cough, or why the heck your head feels like someone's been drilling through it for oil for two weeks straight, and they won't have a clue.

12. “My brain's filled with so much information, I can't be expected to remember THAT!" will be the standard excuse for forgetting anniversaries, birthdays, and, if you get this far, probably the birth of your first-born.

13. You'll need friends with unending patience who pretend never to get sick of listening to your endless venting and complaints. Or, you'll need to pay a therapist who will pretend never to get sick of listening to your endless venting and complaints.

Whoaaaaaa~ Kalau macam tu sampai biler2 la aku tak kawen kan ;S Sumpah semua fobia ngn med student. Bwahahahahaha :)))

Btw credit goes to here ; how to date a med student

Till then pipols,
Tonsssssss of <3

Sunday, June 5, 2011


Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! Tadi aku berdinding dengan dr. SITI ! Then suddenly i've got an idea. Ting ting ting. *light bulb in my mind* Tambah dengan aku teringat Aina ade cakap ,"macam mane la nanti kite nak bangun awal nak pergi hospital kan. Dah lar aku ni suke bangun lambat! ".

So aku plan nak bukak klinik dalam fb ! Muahahahhaha. Sape2 yang sakit boleh consult doctor incharge. Just message what your symptoms dekat wall of the so-called clinic then the doctor will reply as soon as possible ! =D Ouh btw kene like page tu dulu baru boleh wallpost kan.
Uuuuuuu,mesti best kannn ? Boleh doktor bangun lambat ! No more oncalls baby. And kalau patients tu nak counselling or anything nak tanya face to face boleh webcam or skype. Eh brilliant idea lar~ :ppp

Siapa offer nak bekerjasama dengan aku ? Buat bende ni boleh kerja kat rumah je :p


Kalau nak suntik ke nak dengar heartbeat ke nak check bp or temperature ke ape ke nak buat macam mane ? Takkan nak cucuk kat screen monitor laptop kot, takkan nak dengar heartbeat pun dekat screen jugak ? :S

Hah,memang idea takleh pakai lar kan. So entry dengan idea aku kali ni takbetul dan bengong. Jangan baca dan ikut :@

Till then pipols,
Siape yang nak try invent this clinic thingy bagitau la aku ! Nak try jugak ! Muahahahah. Oke enough mengarut -.-
Tonsssssssssssss of <3

Saturday, June 4, 2011

it's her birthday #2

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! Today is my bestesttttt girlfriend's birthday (: uuuuuu, ingat ke nak jumpa die  nak sambut her birthday sama2. Tapiiiiii..die keje lak pulak. Ceittt~ So aku ugut die kalau nak hadiah die kene datang rumah aku. Muahahahahha

So selamat selamat selamat berKEDUT to YONG FASIHAH BADARUDIN ! May ALL your wish comes true babe! And I love you infinite <3 Btw congratulations sebab dapat pergi fast track. Yayyyyy~ Kau masuk degree same dengan aku. Kite memang sehidup semati lar weh~ :p

Kalau nak cakap pasal die memang sampai esok kot tak habis. And die sangat2 lar baik oke. Terharu aku dowh die sanggup kawan dengan aku yang sangat2 lar banyak flaw here and there. Terharu.. sobs3~

Kitorang takde lar kawan dah lame sangat. Kenal die masa form 1 tapi start macam kamceng gile2 dengan die masa form 4 kot tak silap (: Kalau kat asrama aku kire macam budak2 sakai yang suka ponteng prep buat masalah etc etc sume , die pulak AJK Akademik which jaga bahagian2 prep ni. Korang boleh bayang kan la macam mane aku yang selalu ponteng prep boleh kawan dengan die AJK akademik. Muahahahahha. Kesian kau kan yong kene tahan dengan perangai tak semenggah aku :S that's why I said aku dengan die beza macam black and white. But for me even kitorang different gile2, we're surely looks perfectly together kan babe ? :') 

Ada one day tu masa kitorang tengah gossiping, tetibe aku cakap, " eh yong,kite takpernah gaduh kan. Jom try gaduh. Muahahahhahah". Lepas tu die pun cakap, " JOMMMM. Macam menarik je. Huwawawaawaa..". Pastu kitorang pun start arh gaduh tolak2 sume. Orang lain yang nampak sume macam pandang gile-ke-ape-minah-dua-ekor-ni.  :D  Seriously kitorang takpernah gaduh. Well maybe ade yang cakap boring nye BFF bonding minah 2 ekor ni. Takde ups and downs. For me, itu maknenye kitorang serasi bersama. Wahh,boleh nyanyi lagu ajai and nurul yang serasi bersama tu sesame la. Meh3 :p

Nampak giler aku tak reti buat2 macam candid kan ? Heh~

uuuu,seriously time ni kitorang tak plan pun nak pakai baju ngn tudung ala2 same ;)

Kami dan kembar (:

Btw kalau sape2 nak berkenal kenalan dengan yong, sorry. She's taken by her "Aaron Aziz". :p

PS : Aku nak jadi pengapit kau weh nanti ! Kalau tak takde hadiah untuk kau. =D

Till then pipols,
Loadssssssssssss of love <3

Friday, June 3, 2011

papa YOKIES mama YOKIES !

Bismillahirahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! Tadi aku ngn adik2 aku borak lar pasal novel. Pastu aku ternampak lar satu novel ni kat rak novel aku. And then aku suruh adik aku bawak keluar the novel. Sekali tengok cover novel tu aku teringat cerita kartun yang aku selalu tengok masa kecik2 dulu. Taksilap aku YOKIES (: Ala, yang die duduk dalam telur tu. Aku suke gile kottt cerite tu. tv1. muahahahha =DDD Masa time nak tunggu azan mahgrib kitorang tengok la satu family including mama and papa tengok cerita tu. HAHAHAHA. comel kan kalau parents kite tengok kartun dengan anak2 die. :p

Haa, ni lar novel yang macam kartun YOKIES tu. Sama kannn.. Btw novel ni best ! =D Ehem3,selingan sekejap. Hehehehe


Haaa,ni la kartun yang aku cakap tu. Diorang duduk dalam telur kannn ? :p  Aku ingat lagi anak2 yokies tu panggil parents diorang mama yokies ngn papa yokies. HAHA. Boleh recall kan kanak2 ? :p

Sekarang dah takde dah kartun ni. Uhuk3. Sedih T.T Nostalgik kott bhaii :S

the YOKIES family (:

Till then pipols,
Btw ape kartun yang korang suke tgk masa kecik2 dulu eyh ? Yang melayu punye la :D
Tons of loveeeeee <3

Thursday, June 2, 2011

it's her birthday =D

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols !  Btw it's JUNE. And maybe for this month my posts maybe kebanyakannya pasal my LOVELY PIPOLS in my life. Meaning kawan2 aku ramaiiiii gile birthday bulan 6. So siape2 yang bertuah dapat interframe dalam blog aku nih sile belanje ! :p

So today which is 2nd of june let's start with my younger sister's birthday, Amelia (:

And semalam la baru aku terhegeh2 nak balut her present. Yes, I'm a bad bad bad sister -.-

Her present. before wrapped

uuuuuu,cantik kan aku balut ? :D

Chocolate indulgence. Nom nom nom

So to AMELIA , kaklong wanna wish ya

Till then pipols,
HAPPY BIRTHDAY utk sapa2 yang menyambut hari tua today (:
Lots of love xx ~