Wednesday, April 27, 2011

cheating ~

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! Just a short entry I guess. And let the picture speak by itself la eyh :)




Cool gile right ? :p
But one of my sibling macam lampi gile. I showed her this picture then she's like, " Eh die ada dua tangan ? " My expression was like durghh -.-"  And please please please don't tell me you guys didn't understand it too ! :@


Till then ,
xoxo~

damn BORING !!~

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! I'm officially head to dinding right now. -.-  Boring kot weh. Bak kate Niza la kan, "aku rase kite dah duduk rumah 3 bulan tapi takde bende faedah pun yang aku buat". Kalau nak bekerja, bak kate Ecah, "malas la nak carik ! "  Farah ajak pegi Langkawi, tapi aku cakap, "takde duit la weh".

Nak bace cerpen and novel online almost all of them aku dah khatam. Nak beli novel aku takde kaching kaching~ Nak online aku dah bosan mengadap benda same.

Jadual hidup aku dok merepeat bende same je. Aiyark~ Entri aku nih pun boring !

Oke fine aku boring boring boring dan boring !






Love letter : Don't judge the blog by it's url !


Another love letter : Please ignore my crap. Thank you (:


Till then pipols,
Enjoy your days to the fullest and max while you can !

Sunday, April 24, 2011

things that i found on tumblr

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! Harini setelah berkurun tak bukak Tumblr aku pun logged on la. And yeah aku jumpe a few post yang interesting and I wanna share it with you (:


Always babyy~




surely true ! lagi2 time study -.-




Auwwww <3




Errrr,selalu gilee ><











Amacam? Terasa tak ? ngehehehehe ;pp


Love letter : Kalau nak melawat Tumblr aku picit sini .

Till then pipols , 
xoxo~





Friday, April 22, 2011

What is SLE ?

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols !!! Kebelakangan nih aku selalu dengar pasal SLE disease nih. Yang aku tau die autoimmune disease. Entah macam mane hari tu tengah aku jalan2 *blogwalking*  tetibe nampak blog yang dok cite pasal SLE nih.

So dengan bantuan cik Google yang handsome lagi macho, aku pun cekikdaud la. Ringkasannye;

SLE is abbreviated from the words SYSTEMIC LUPUS ERYTHEMATOSUS. SLE is one of the autoimmune disease. Orang yang menghidap SLE nih their immune system attacks their body cells and tissue which causes inflammation and tissue damage. As we all know our body will produce antibodies to  prevent the invasion of antigen or pathogen etc etc. But for the SLE's patient, the body's immune system produces antibody against themselves. Huihh,sakit makk oiiii. Kire macam antibody tu belot dekat badan kite la sebab they supposed to kill pathogen but then they killed our own body cells.  Women has a higher probability  to have this disease compared to men with 9:1. 



And yeah, siapa2 yang nak tahu how the SLE's patient survive or what treatment they undergo korang boleh baca blog  dayang deno :) Seriously i adore her determination to fight the disease. 




May Allah bless ,
xoxo~

Thursday, April 21, 2011

contest mata paling cantik.

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! Ni first time aku masuk contest sebenanrnye. Mak aii,berdebar debar cheq tauu.. HAHAHA, gedik kau amal ! ;p Sebab dah boring tahap gaban aku pun masuk arh contest nih. Nak tau contest apee..  tadaaaaaaaaaaaa!!!




Syarat2 penyertaan die adalah ;

1) Korang mesti ada Blog dan akaun Facebook.


2) Jadi follower blog Hikayat Si Luncai. supaya senang nak inform apa-apa pasal contest ni. Lepas contest ni habis, nak unfollow pun takpe.



3) Kena LIKE page Sweetpink Lens Shoppe di Facebook yang juga sebagai sponsor rasmi untuk contest ni.



4) Letak banner Contest Mata Paling Cantik kat sidebar blog korang dan link kan ke entri ni



3) Buat simple entri mengenai contest ni. Letak gambar korang. Pastikan gambar korang close up bahagian muka dan mata. Tak kesah la gambar pakai contact lens ataupun tanpa contact lens. Korang boleh letak banyak lebih dari satu gambar tapi luncai akan pilih satu je.



4) Tag 3 orang rakan blogger korang.



5) Tinggalkan link entri contest korang dekat bahagian komen entri ni.


Kalau nak tahu lebih lanjut pasal contest ni pi la terjah owner blog Hikayat Si Luncai :)


So dengan tanpa segan silu nye aku nak bagi gambarrr..


dan lagi satuuu.. (:


dan lagi satuuuu..














okay fine ! Dua je aku letak. Nanti kang orang ingat aku dok perasan sorang2. aiyark~

Tanpa segan silunye aku nak tag ;
  1. Aina Halid
  2. Aisyah Rosli
  3. Farah Yani

Till then peepsssss,
xoxo~

Sunday, April 17, 2011

Top 10 the FASTEST CAR in the world.

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! Before korang meneruskan pembacaan entri aku yang SANGAT HOT nih, sile sediakan sekotak tisu di sebelah korang bagi mengesat lebihan air akibat aktiviti drooling semasa membaca entri ini dan untuk mengelakkan kerosakan pada keyboard anda. :)

10. Porsche Carrera GT


















9. Lamborghini Murcielago LP640















8. Pagani Zonda F
















7. Jaguar XJ220


















6. Ferrari Enzo

















5. McLaren F1




















4. Koenigsegg CCX



















3. Saleen S7 Twin-Turbo




















2. SSC Ultimate Aero

















And the fastest car in the world is...... *drum pleaseeee!! *


BUGATTI VEYRON SUPER SPORT !!


Drooling enough ? :)







Credit goes to MINGGUAN MALAYSIA (:

May Allah bless,
Live your life to the max !!
Embrace your DREAM SPORTS CAR !!!!
xoxo~

Friday, April 15, 2011

salah ke kalau kita buta IT ?

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! Well well well. Aku admit aku nih one of the people yang buta IT. Err, bukan la buta. Buta tuh macam strong words sangat. Kire macam tak berape pro la kan. Aku tak berape reti sangat nak gune words, movie maker etc etc.

Sape2 yang same macam aku hands up guys !! *me me me* Kebanyakan orang yang buta IT nih most of them are woman. Bukannya kitorang sengaja nak tak-berapa-pro-IT la kan. Kami saje je nak bermanje2. Ingat tak dalam novel Aa+Bb. Yang mase Addin mintak tolong Benz Aliff compressedkan file. Mase Benz tolong Addin tu so sweet dowhh. Sape2 yang tak bace novel nih sangat rugi okayy?? Kalau kite taktau berape pro bab2 IT nih kite boleh la mintak tolong husband ke, tunang ke, boyfriend ke and bole la manje2 macam Benz and Addin tu kan ? :p *oh cut it off amal ! *

Okay. The point is dah kalau semua reti bab2 IT habis arh semua bende nak dihacking . Lepas tu takde la orang yang jadi lecturer IT ke cikgu IT ke or anything yang bersangkut paut pasal IT la senang cite kalau dah semua nak pro kan. And peluang pekerjaan pun dah kurang. *cehh,macam nak buat karangan pulak :p * 




Footnote : Anyone who wants to be my Benz Aliff ? :p *gatal mode*




May Allah bless,
Live your life to the max !!
Embrace your awesomeness !!!
xoxo~

Tuesday, April 12, 2011

damn you KELKATU !

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! Mase aku tengah buat entri nih aku berada di alam kegelapan. Oh ini adalah kerana kehadiran kelkatu yang sangat2 la membuatkan jiwa ragaku terseksa. *ayat cam hapeh je*  Tadi masuk2 je bilik tengok bilik gelap. Aku pun tanye arh adik aku asal tak bukak lampu nih. Rupa-rupanya sebab kelkatu. Aku ingat kelkatu tuh dah lari la. Sekali aku bukak je lampu, hambek kau tak sampai seminit kelkatu dah penuh kat lampu. Damn youu !! Dah arh katil aku penuh dengan sayap2 die tuh. Tapi badan die takde pulak. Huh~

Tetibe aku terpikir, mase kite tutup lampu tuh die nyorok kat mane eyh ? nak kate atas lantai ke hape ke takde pulak. polik denn!!





Cakap pasal kelkatu tetibe teringat la pulak kesah kawan aku nih. Dulu mase kat asrama every friday night kitorang buat la bacaan yassin kat surau. Tapi time tu ade kelkatu so kitorang bukak la satu je lampu. Abis je bacaan tetibe kawan aku cakap , "eh,macam ade something arh dalam hidung aku nih".  Aku pun tanye arh amende. Lepas tu die korek2 arh hidung die, *oke part ni agak tak senonoh sikit. HAHA *  Sekali die cakap , " Eiiiiiii, kelkatu la ngeng ". HAHAHAHHAHA. gile geli nak mati kan. aiyark~


Kalau masuk dalam baju ke tudung ke boleh arh tahan lagi, ini hidung gak tempat die nak landing. waiyark~ *faint




May Allah bless,
Live your life to the max !!
Embrace your awesomeness !!!
xoxo~

Saturday, April 9, 2011

the GREATEST year in my LIFE !

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum ,

Hey pipols ! Pada hari ini yang bertarikh 9th of April 2011 , almost like semua impian aku have been fulfilled. Except kunun2 nak diet la kan -.- *Blame mama for this :p Sape suruh masak sedap2 *   

Aku taknak cakap amende yang aku dapat this year sebab takut kang orang cakap "ekelehhh minah ni .. riak gile nak mati ! "  Btw all the dreams that i've achieved this year sape cakap aku dapat senang2. Ade usaha la deyy. *kalau bodek2 tu pun dikire usaha la kan*  HAHAHA. oke main2. Of course ade usaha yang sangat2 jitu dan bersungguh-sungguh :p


Dah dapat semua2 yang aku nak tu for sure aku takut kalau2 macam aku dah dapat semua benda yang aku nak then suddenly something bad happens. O.o  TAK NAK TAK NAK !  Just pray and hoping nothing bad happen la kan. *wuwuwwuwu cuak cuak ! *  





Quotes yang takde kene mengene untuk hari nih ;

Do what makes you happy ,
Be with who makes you smile ,
Laugh as much as you breathe ,
Love as long as you live.




May Allah bless,
Live your life to the max !!
Embrace your awesomeness !!!
xoxo~

Thursday, April 7, 2011

VICKS itu lipbalm.

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! Dulu mase zaman kanok2 rebena dulu aku selalu la kene selsema. Pastu mama belikan la VICKS. Kirenye VICKS ni peneman aku sehidup semati arh mase kanok2 dulu. Ouh ya, sape yang tak kenal VICKS meh nak tunjuk kat hangpa suma ;


VICKS peneman jiwa ragaku




Dah namenye budak2 kan. Manela tau pape. Dulu aku selalu guna VICKS nih bukan untuk sapu kat hidung tapi sapu kat bibir. dayumm~ Ini serious ! Ouh kalau korang nak tau rase die camne , rasenye sejuk2 berangin !! muahahahah =D

Yela,cube korang tengok. Bentuk VICKS tuh same macam lipbalm kan.



Aku tak tau la nape dulu time kanok2 aku cam addicted gile dekat VICKS aka LIPBALM nih. kalau sedap takpe gak. aiyark~




May Allah bless,
Live your life to the max !!
Embrace your awesomeness !!!
xoxo~

Tuesday, April 5, 2011

cucuk dicucuk

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

hey pipols ! last saturday aku gi clinic for the blood test untuk UCSI requirement. *yeah i know dah basi tapi aku nak cite gak ! *  Papa cakapla kat doctor tuh nak buat test for hepatitis b and type of blood. Before doctor tuh suntik die adela sapu something dekat tempat nak suntik tuh. My guess is alcohol. And mase die suntik tuh gile banyak arh die amek darah aku. Lepas tuh die letak dalam tube yang cap die warne merah. *and yeah mase die suntik aku tuh aku tak nangis pun.muahahahha.*

Doktor tuh amek darah aku lagi banyak dari yang dalam gambar nih -.-


Lepas tu ayah aku tanye la nak amik darah aku lagi sekali ke sebab aku kan nak buat 2 test. And the doctor said, " ouh lupa". Lepas tuh die amek tube yang cap die warne merah that contains my blood lepas tu tuang to another tube yang cap die warne purple. And mase die nak tuang tuh die buat demonstration depan aku sambil explain kat aku, " in case kalau masa praktikal or clinical year ade doctor suruh you amek lebih darah patient but then you forget, you boleh tuang je darah from the tube that have red, yellow, orange and green to this tube *referring to the purple tube* Tapi kalau you dah letak darah tu dalam purple tube or any other colour tube lepas tu you nak transfer the blood dekat tube lain tak boleh sebab die ade chemical dekat dalam tube tuh." aku pun macam ouwwwww. Ouh btw yang colour green tuh aku tak ingat sangat betul ke tak. Forgive me if i'm mistaken (:

the tubes :) nampak tak ade certain tubes yang ade chemical at the bottom of the tube ?





Yeah hari tuh aku dapat new lesson. Quite cool you know. Tapi takut jugak la nak amek medic nih sebab takut tak boleh bawak. Harap2 boleh. amin~ And darah aku jenis B positive. I am my daddy's little girl tooooo :) So sape2 yang nak aku derma darah kat die habaq mai jela naa..hehehehe.



Footnote : Nanti kalau aku selamat jadi doktor aku nak patient panggil aku Dr. Hanis la. Lembut sikit. muahahahha~



May Allah bless,
Live your life to the max !!
Embrace your awesomeness !!!
xoxo~
  


Monday, April 4, 2011

Shaheizy Sam (:

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum ,

hey pipols ! semalam aku tengok arh abp dengan adik and mama. And of course tengok dekat rumah je. Masa diorang nak umum anugerah pelakon tv lelaki popular aku jerit2 la name SAM, SAM , SAM. *ouh ya mase ni mama dah pandang aku pastu geleng2 kepala. aku sengih jela kan.ngehehehe * sekali remy ishak menang.  Aku cakapla " alaaa.." then mama cakap, " mama suka ape remy ishak menang. Macho tuh".  Aku cam aiyark~ maaa,of course la remy ishak tu macho tapi aku prefer SHAHEIZY SAM sebab die lawak ! to remy ishak fans,no offense okayh ?! aku takdela tak minat die. minat la jugak but more prefer to shaheizy sam =)


Then masa time nak umum pelakon lelaki paling popular aku cam berdebar2 nih *ouh,takdela berdebar mane pun.penyedap ayat je tuh :p *  Sekali Shaheizy Sam menang. Wahhh,terus aku menjerit kegirangan. bwahahahha :D 

awak bikin hati saya cair la ;p





Lepas tu mase die nak umum bintang paling popular seriously aku tak expect pun die menang even i wanted him to win this. Maybe sebab ade faizal tahir kan,so macam tak expect sangat arh. Then mase diorang sebut name Shaheizy Sam aku pun "WHOAAAAAA!!". sangat kuat okey. Then baru aku realised aku je mangek terlebih. adik aku sume cool je. Okayy,agak malu di situ tapi aku pedulik hapeh ! Hell yeah he won the NISSAN TEANA . durgghh,dah la aku memang set my eye on that car. Bikin hati aku panas + jealous arh jap.






To Shaheizy Sam in case awak terbace my post ; *dan2 je panggil die awak kan amal. aiyark~ *  CONGRATULATIONS and kalau dah dapat kete tuh jangan lupe pulak bawak saya jalan2 eyh.  And what is your phone number btw ? bwahahahahaha *sumpah gedik ! *



May Allah bless,
Live your life to the max !!
Embrace your awesomeness !!!
xoxo~


Friday, April 1, 2011

he is my BUCHOK !

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

hey pipols ! harituh mase aku tengah godek2 laptop aku tetibe adik aku jerit, "kaklong !! tengok kening buchok nih !!" aku pun tengok arh. AND we both were just "bwahahahahahahahaha".



Tengok kening diee *i dont know what it is called actually but i call it as kening =.="* Macam sesungut kan.ngehehehe~ aku taktau arh camne boleh jadi camtu tapi rasenye before ni takde pun. aiyark~


And here is more buchok !

macam katak ! adeh



















Buchok's video =)

video

Kalau anda bijak pandai lestari, korang akan nampak lagi sekor kucing yang bernama NEMO ! =)


And yeahh, khas untuk ecah ; aku makan kat ICEROOM tadiii !! muahahha. jealous tak weh ? :p






May Allah bless,
Live your life to the max !!
Embrace your awesomeness !!!
xoxo~