Tuesday, April 5, 2011

cucuk dicucuk

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

hey pipols ! last saturday aku gi clinic for the blood test untuk UCSI requirement. *yeah i know dah basi tapi aku nak cite gak ! *  Papa cakapla kat doctor tuh nak buat test for hepatitis b and type of blood. Before doctor tuh suntik die adela sapu something dekat tempat nak suntik tuh. My guess is alcohol. And mase die suntik tuh gile banyak arh die amek darah aku. Lepas tuh die letak dalam tube yang cap die warne merah. *and yeah mase die suntik aku tuh aku tak nangis pun.muahahahha.*

Doktor tuh amek darah aku lagi banyak dari yang dalam gambar nih -.-


Lepas tu ayah aku tanye la nak amik darah aku lagi sekali ke sebab aku kan nak buat 2 test. And the doctor said, " ouh lupa". Lepas tuh die amek tube yang cap die warne merah that contains my blood lepas tu tuang to another tube yang cap die warne purple. And mase die nak tuang tuh die buat demonstration depan aku sambil explain kat aku, " in case kalau masa praktikal or clinical year ade doctor suruh you amek lebih darah patient but then you forget, you boleh tuang je darah from the tube that have red, yellow, orange and green to this tube *referring to the purple tube* Tapi kalau you dah letak darah tu dalam purple tube or any other colour tube lepas tu you nak transfer the blood dekat tube lain tak boleh sebab die ade chemical dekat dalam tube tuh." aku pun macam ouwwwww. Ouh btw yang colour green tuh aku tak ingat sangat betul ke tak. Forgive me if i'm mistaken (:

the tubes :) nampak tak ade certain tubes yang ade chemical at the bottom of the tube ?





Yeah hari tuh aku dapat new lesson. Quite cool you know. Tapi takut jugak la nak amek medic nih sebab takut tak boleh bawak. Harap2 boleh. amin~ And darah aku jenis B positive. I am my daddy's little girl tooooo :) So sape2 yang nak aku derma darah kat die habaq mai jela naa..hehehehe.



Footnote : Nanti kalau aku selamat jadi doktor aku nak patient panggil aku Dr. Hanis la. Lembut sikit. muahahahha~



May Allah bless,
Live your life to the max !!
Embrace your awesomeness !!!
xoxo~
  


6 comments:

aisyahrosli said...

Dr Hanis?
bhahahaahah! Sejak bila nak jadi lembut nih? haha. kau bukan gengster ke amal? ;p

amal said...

aishh~doktor nanti takkan nak brutal kot weh ? :S

FarahYani said...

i'm B+ too! oryte nnt in case of emergency kat ucsi, frh mintak ur blood je lah ek..

dr hanis? what happened to dr lina? haha ><

amal said...

oke farah ! =) in case kalau i pun ade emergency darah jangan kedekut darah eyh ! HAHAHA :D errr,dr lina ? zzzzzz :@

izzaniharyati said...

kalau camtu aku nak dr. izza la. baru ayu gedik2 gituww.. mwahaha.. ape maksud daddy's lil girl? same blood type or personality mengikut jenis darah?

amal said...

same blood type la zani ;p dr izza ?? errr,okay3. cun sajaaa ;)