Monday, July 4, 2011

hectic week !

Bismillahirrahmanirrahim and assalamualaikum,

Hey pipols ! Aku baru je habis orientation and just got back from Terengganu. Gile gile gile penat weh =S Ingat nak upload gambar tapiiiiiii internet macam lambat gile takboleh bla kan -,-

Oh about the orientation kan, the night before we went to terengganu kitorang kene stay dekat mph ( multi purpose hall ). So malam tu kitorang kene tidur dekat situ and campur laki perempuan dekat hall tu -.-" Giler seksa la nak tidur pakai tudung dengan tidur atas lantai yang keras macam batu. So I end up tidur for about only 20 mins. Crazy huh ??! 

We in sleeping bag. Macam ulat beluncas kan ? :p


Pukul 3.30 am the fasi woke us up ! Cheh~ Janji pukul 4 nak kejut tapi it's about half an hour earlier. HALF AN HOUR oi ! Aku boleh mimpi aku ade ferrari 10 bijik kot within half an hour tu :@ 
And yeah, all the way to Terengganu aku tidur je. Bangun just for Subuh je. Lepas tu, zzzzzzzz again ! Lena giler. One of my friends siap terkelaur air liur basi lagi kott. Bhahahahahaha !! Kalau sape2 tau korang dah boleh agak kan sape die :p

Overall about the orientation okey la. Not so bad not so bad (: And i've learned something there during the amazing race. Aku dah tau macam mana nak tangkap catfish, sembelih *betul ke ayat sembelih tu -.- * the catfish and sediakan tempat nak bakar ikan tu. Okey3,the sembelih and tangkap part I did'nt do it. Sembelih tu aku takbuat pun. Just tengok orang buat. And the tangkap part aku main arah je zani tangkap bende alah tu. Oh i am very bossy at that time man :S 

Oh lupe nak cakap about the fasi. Kawan2  aku ramai giler minat the head of the fasi. Gile takboleh bla. Siap stalking facebook mamat tu kott. Giler stalker 

Oh ade satu part during the orientation that make me soooo pissed off. Like really really pissed off man. Kawan aku pun cakap aku emo gile that night. Okay let me start the story. Masa kitorang habis aktiviti for that day which is pillow talk that ended around 11.00 pm kitorang pergi la naik bilik. Dah lar malam tu I've had flu. So I took two pills. Repeat here. TWO pills okay. Mesti lar gile ngantok kan. Bile dah lena2 tidur sekali malam tu  around 2 am the fasi ketuk pintu bilik kitorang macam giler suruh kitorang bangun kumpul dekat mph. So dengan mamai2 takboleh bla tu aku pun turun la. But seriously time tu aku cam dah nak tumbang dah. At that time masa die ketuk pintu tu aku dah start nak pissed off dah tapi boleh tahan lagi arh kan. And lepas dah kumpul ramai2 dekat mph tu tetibe ketua fasi tu dok bebel pasal superstitious thingy blablablaaa. Die siap suruh 3 guys to volunteer sebab die nak explain the superstitious yadda yadda and masa die nak explain pasal bende ngarut tu die suruh la the three volunteer to dig into their ears. after end of the so-called explanation about the superstitious thingy , die sums up la the explanation. Taksilap aku die cakap malam tu he's just joke about all the mengarut thing and masa die surh korek2 telinge tu die sengaja je nak buat lawak.

Maybe kalau aku ade mood nak gelak at that time aku tasa sume orang boleh dengar aku gelak gile2 nak mati kan tapiiiii sebab aku dah giler2 pissed off memang takdo nyolah ai. Die cakap die nak jumpe kitorang that night just because die nak bagi baju camp dekat kitorang. What the hell la wehhhh -.-" That thing just boleh buat within 10 mins je kott. Tapi sebab die dok ngarut2 pasal bende luar alam jadila lama giler2 nak mati. It lasts about an hour babe ! Memang patut la aku pissed off gile kan. 

And harini masa aku ingat balik lawak yang die buat malam tu baru aku gelak giler. Sengal kan. Giler lambat reaction gelak aku =S 

Oh oh oh baru ingat, my group dapat the third place untuk orientation tu. Wooohooo~ Giler terkejut kott. Unexpected gile gile nak mati :O Aku siap tanya lagi , " Diorang salah tengok group ke ape". Yelah every games kitorang macam asyik kalah je kott. Cisskek~

Eh panjang gile aku type. Got to go pipols ! Kawan aku dah bising suruh aku mandi tu haa. Huh~ Mom will always be mom -.- Btw aku nak tengok TRANSFORMERS !!!! anyone ? (:





Till then pipols,
xoxo <3



4 comments:

aisyahrosli said...

Bestnyeeeerrr!!!!

Ellya `Amirah said...

siang ikan la amal oiii.hahahaha! have fun weyhhh ^^ seronok bce entry korg dah start degree ni :)

amanina said...

hahaha. suka part esok baru bole tangkap lawak dia. penah jadi kat org gak.

buDak.Kerek said...

hahaa.. frh xminat ketua fasi tu okay.. frh minat senior! hahaa XD